Battalgazi İlçesi, K. Mustafapaşa Mahallesi, Halep Caddesi üzerinde yer alan mülkiyeti Hafız Mustafa Paşa Vakfına ait Tahtalı Minare (Hafız Mustafa Paşa) Camii, yuvarlak kemerli, demir doğramalı olan kapı kanatları taş malzeme ile inşa edilmiştir. Avlu giriş kapısı üzerinde yer alan kitabeye göre H.1183(M.1770/1771 ) yılında Hafız Mustafa Paşa tarafından inşa edilmiştir. Yine giriş kapısı üzerinde yer alan kitabede “Hazreti Hafız Mustafa Paşa-Adl-i ve ata deyi misli Hakka_Baniisani men bea Allah yapdımecedded camii ziba-raikadüşdü bir güzel tarih-eyleyüb makbul hayrını Mevla sene H.1183 (M.1770/1771) tarihi yer almaktadır. Enine bir düzenleme gösteren cami planı tek mekanlıdır. Son cemaat yeri ve harim bölümünden oluşmaktadır. Dikdörtgen planlı Camiinin üzeri kırma çatılı ahşap tavanlı ve kontrplak kaplıdır. Çatısı Marsilya tipi kiremitle kapatılmıştır.
Son cemaat mahalli çatısını taşıyan beş adet ahşap direk, zeminden 50 cm. yüksek bir sekiye oturmaktadır. Harim kısmına giriş kapısı demir doğramadır. Harim giriş kapısı üzerinde H.1282 (M.1865/1866) tarihli bir kitabe yer almaktadır. Harim kısmı kuzeyde altı, güneyde beş, doğuda mahfil katında üç adet pencere ile aydınlatılmaktadır. Mahfil katındaki pencereler küçük boyutludur. Pencereler içten yuvarlak kemerli, dıştan dikdörtgen şekilli söve ve lentoları bulunmaktadır.
Caminin içerisinde kuzeyde sekiz adet ahşap ayak üzerine oturan ahşap mahfil katı bulunmaktadır. Bu mahfil iki yana doğru U şeklinde uzanmaktadır. Daha sonra yapılan onarımlarda bu şekli aldığı tahmin edilmektedir. Mahfil çıkışı kuzey tarafta bir merdivenle sağlanmıştır. Cami kerpiç malzeme ile inşa edilmiş ve daha sonradan beton harç kullanılarak sıvanmıştır. Ahşap olan minaresi onarımlar nedeniyle caminin çatısının ortasında kalmıştır. Minareye mahfil katından çıkılmaktadır. Mihrap ise kemerli bir nişten ibarettir ve üzeri caminin beden duvarlarında olduğu gibi boya ile kapatılmıştır. Mihrabın üstünde yer alan kitabede H.1314 (M.1896/1897) yılı verilmiştir. Buradan camiinin bu tarihlerde onarım geçirdiği tahmin edilmektedir.
Geç Osmanlı dönemi eseri örneklerindendir.